Unde se vor odihni copiii din Ungheni în această vară
600 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 – 16 ani își vor petrece timpul de vară într-un mod educativ și distractiv la tabăra „Codreanca” din orașul Cornești, iar alți 200 de copii își vor petrece timpul la tabăra de vară cu sejur de zi – „Viitorul” de la Școala Primară „Spiridon Vangheli” din orașul Ungheni.
Prețul unui bilet la tabăra „Codreanca” constituie 3550 de lei, iar părinții vor achita doar 15% din costul integral al biletului și, anume 530 de lei. În total vor fi 6 ture, a câte 100 de copii. Primul tur va începe pe 16 iunie, timpul petrecut acolo fiind de 10 zile. Ultimul tur va fi la data de 16 august.
Iar la tabăra cu sejur de zi vor fi două ture unde se vor odihni, la fel, câte 100 de copii. Startul primului tur va fi dat pe 12 iunie, iar celui de-al doilea tur – pe 23 iunie. Prețul integral este de 2780, iar părinții vor trebui să scoată din buzunar 420 de lei, restul fiind achitat din bugetul de stat.
Potrivit Iuliei Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni, în momentul de față, la tabăra „Codreanca” pregătirile sunt în toi. „Avem încă mult de lucru, dar încercăm să facem față”, afirmă dânsa.
Șefa Direcției Educație susține că se depune efortul necesar pentru îndeplinirea șirului de acțiuni indicat de către Direcția Centrului de Sănătate Publică Ungheni pentru ca să fie întrunite toate condițiile și a obține autorizația sanitară de funcționare.
Biletele se vând prin intermediul sindicatelor din raion. De odihnă gratuită în taberele de vară vor beneficia copiii cu dizabilități, copiii veteranilor de război, copiii refugiați, dar și celelalte categorii menționate în hotărârea de Guvern, precum și elevii care au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare. În acest scop, Direcției Educație i-au fost distribuite 60 de bilete, iar Direcției Asistență Socială și Protecție a Copilului un număr de 90 de bilete.
De notat faptul că organizarea eficientă a odihnei, recreerii şi întremării copiilor și adolescenţilor în timpul liber şi/sau în perioada vacanţelor contribuie semnificativ la asigurarea protecţiei eficiente a drepturilor copilului, îmbunătăţirea stării de sănătate a lor, diminuării numărului de infracţiuni săvârşite, precum şi intensificării activităţilor de prevenire a infracţiunilor sexuale, a violenţei, abuzului, neglijării şi exploatării copilului în diverse medii sociale şi economice.
Lasă un răspuns