„Stăpânul gândurilor mele” – o nouă carte semnată de avocatul și cantautorul Vasile Lupu – Cetireanu

La o distanță de 9 ani de la lansarea primului volum de poezie „Crez”, Vasile Lupu – Cetireanu, cantautor și avocat de profesie, scoate de sub tipar cea de-a doua carte de versuri „Stăpânul gândurilor mele”.

Înconjurat de prieteni, familie, rude, dar și invitați, Vasile Lupu – Cetireanu a prezentat-o la biblioteca „Dimitrie Cantemir”, la sfârșitul lunii martie. „Fiecare om cât trăiește – gândește. Totul pornește de la un gând. Ne apar diferite gânduri, idei și dacă acestea sunt niște gânduri frumoase, subconștientul nostru merită să le atragă atenție și să le dea o alură artistică, prefăcându-le într-un text pentru muzică, poezie sau epigramă”, argumentează autorul cărții, titlul și cuprinsul acesteia.

În cartea „Stăpânul gândurilor mele” sunt adunate circa 30 de poeme și peste 70 de epigrame. „Viața omului este cu de toate: și cu râs, și cu plâns. Consider că este binevenită această abordare, deoarece ecourile care au apărut după lansarea acestor două cărți, mă îmbărbătează pentru a prelungi în aceeași cheie și a face aceste lucruri frumoase”, a mai adăugat el.

În prefața cărții, Victor Cobzac, artist plastic și poet, a realizat partea critică a volumului de versuri, iar epigramele sunt însoțite de câteva din caricaturile renumitului caricaturist unghenean, Victor Crudu. „A fost un ajutor „de la văr la văr””, afirmă Victor Crudu referitor la contribuția artistică pe care a adus-o cărții.

Alături de Vasile Lupu – Cetireanu, l-a lansarea cărții a fost și renumitul compozitor, intrumentist și muzician unghenean – Vali Boghean, dar și Anatol Ștefăneț, muzician, compozitor și conducătorul formației „Trigon”.  „La primele întâlniri l-am descoperit pe Vasile Lupu, apoi a urmat colaborarea la albumul „Măi dorule, măi” și, de fiecare dată, el a avut tendința să mă suprindă. Deseori, mi-a cerut anumite sfaturi, păreri. Deci, ne-am simțit ca două stări de suflete care au avut nevoie și de o critică, și de un ajutor și de o nuanțare a gândurilor noastre. Sper în continuare să avem și alte întâlniri, la care Vasile Lupu să aibă intenția să mă surprindă cu anumite lucruri din activitatea sa”, a relatat Anatolie Ștefăneț.

Cei prezenți în sală au putut asculta câteva poezii și epigrame ce se regăsesc în volumul de versuri, dar și au audiat piese interpretate la chitară atât de Vasile Lupu, cât și de Vali Boghean.

„Meritul lui este că a putut să valorizeze ceea ce i-a dat Dumnezeu… El este omul acțiunilor. I-a venit ideea, a acționat și a realizat. Când am primit cartea, am citit-o repede și am plâns, am râs la epigrame, iar unele poezii mi-au dat de gândit. Cartea m-a impresionat profund”, spune Veronica Poia, una din surorile lui, dând citire unei poezii care i-a plăcut îndeosebi.

Iar Eugenia Popovici a venit la lansare tocmai din Cetireni, satul de baștină al autorului. „Mi-a plăcut foarte mult prima carte, iar mai apoi, am aflat de pe rețelele sociale că lansați o altă carte, am venit neapărat să vă felicit că ați mai făcut un pas important și ne-ați lăsat o capodoperă pentru generația noastră, dar și a celor care urmează”, a adăugat femeia, sugerându-i autorului ca, următoarea culegere de versuri să se intituleze „Acasă”, în care să fie adunate poezii despre părinți, casa părintească, frați și surori.

„Știam cât de talentat este și cât de mult îi place frumosul. Deși a profesat un alt domeniu, el nu a abandonat cultura. În permanență a cântat și ne-a încântat. Credem că această carte nu va fi ultima, iar în conlucrare cu Victor Crudu vor realiza, în continuare, lucruri frumoase”, a spus Galina Moraru, specialistă Secția Cultură și Turism Ungheni dorindu-i cât mai multă inspirație pe viitor.

Vasile Lupu Cetireanu și-a lansat, în 2009, și un prim disc audio „Măi dorule, măi”, iar în 2014 a lansat volumul „Crez”, ce conține o colecție de versuri, texte pentru cântece și epigrame.

Sursa foto: Facebook / Victor Cobzac

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *