Studiu: Dependența de cafea este recunoscută de experți ca o boală psihică

Sursa foto: prosanatate.md

O nouă cercetare făcută în SUA arată că unele persoane devin atât de dependente de cafea, încât nu mai pot renunța la ea fără a se confrunta cu simptome asemănătoare sevrajului, scrie timpul.md cu referire la news.com.au.

Mulți oameni nu pot renunța la cafea nici măcar atunci când au probleme cardiace sau, în cazul femeilor, când sunt însărcinate. Conform autoarei studiului, Laura Juliano, de la American University, SUA, unele persoane dependente de cafea au nevoie de tratament specializat. Ea spune că specialiștii nu au studiat îndeajuns de mult toate problemele de sănătate pe care excesul de cafea le poate provoca.

Cofeina se gaseste în multe produse consumate zilnic, putând duce la dependența fizică a consumatorului. Conform studiului apărut în revista „Journal of Caffeine Research”, dependența de cofeină a fost recunoscută de experți ca o boală psihică.

Medicii recomandă consumul a cel mult 400 mg de cafea pe zi, adică aproximativ trei cești. În cazul celor bolnavi sau al femeilor însărcinate, cantitatea zilnică de cafea consumată nu trebuie sa fie mai mare de 200 mg.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *