Se așteaptă o nouă scumpire la energia electrică. FEE-NORD și Premier Energy au trimis deja solicitările la ANRE

Sursa foto: TVR Moldova.md

Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) a trimis o nouă solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prin care cere majorarea tarifului la energia electrică. Potrivit documentului, consumatorii finali ar putea fi obligați să scoată din buzunare 5,68 lei/kWh, față de 4,81 lei cât este în prezent.

Potrivit furnizorului, majorările sunt determinate de evoluția prețului de tranzacționare a energiei electrice de pe piață, transmite expresul.md cu referire la N4.md.

De asemenea, și furnizorul Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, solicită aprobarea prețului de 6,39 lei/kWh, cu circa 1 leu și 60 de bani mai mare decât tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

Amintim că, ultimele solicitări către ANRE au fost adresate la 2 noiembrie curent. Atunci, furnizorii cereau un preț de 4,88 lei per kWh pentru consumatorii din centrul și sudul țării, și respectiv, 6,03 lei pentru cei din nord.

Ulterior, ANRE s-a întrunit în ședință și a aprobat un tarif de 4,77 lei pentru un kilowatt pentru consumatorii Premier Energy, iar pentru de FEE Nord – 4,81 lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *