Într-o săptămână, muncitorii de la ÎM „Apă-Canal” Ungheni au intervenit la lichidarea a 4 scurgeri de apă
Doar într-o săptămână muncitorii de aici au intervenit la lichidarea a patru scurgeri de apă, au fost rebranșate la rețeaua de apă nou-construită 9 gospodării din sectorul Dănuțeni, au fost racordate la rețelele de canalizare patru gospodării din preajma Palatului de Cultură. S-au făcut 38 de intervenții la rețelele de canalizare exterioare, 14 intervenții la rețelele interioare. Și asta, în condiții deloc prielnice, cu temperaturi ale aerului foarte joase.
Totodată, continuă lucrul de lămurire pentru încheierea contractelor de prestări servicii de canalizare a populației cu ÎM „Apă-Canal”. O parte dintre oameni refuză, la momentul de față, să să conecteze la rețeaua centralizată de canalizare, pentru că, cred ei, vor plăti mai scump pentru serviciile respective. „Vor înțelege, până la urmă, că e și mai comod, și mai ieftin”, susține directorul întreprinderii, Petru Scutaru.
Evacuarea apelor uzate din fântânile de canalizare (bazine vidanjabile), multe dintre care sunt construite cu mari abateri și poluează solul, costă 250 de lei – dacă sunt evacuate de ÎM „Apă-Canal”, și între 300 și 350 de lei – dacă sunt evacuate de către operatori privați. Unii gospodari sunt nevoiți să apeleze la acest serviciu chiar și de două ori pe lună – deci, costurile nu sunt de neglijat. În plus, ar putea interveni inspectorii de mediu și, în cazul în care se confirmă că bazinele respective poluează solul, gospodarii riscă să se aleagă cu amenzi usturătoare.
În săptămâna care vine, vor continua lucrările de rebranșare a locuitorilor din anumite sectoare la apeductele nou-construite, vor continua lucrările de racordare la sistemele de canalizare. E foarte mult de lucru în acest domeniu. Deseori, echipele de muncitori sunt nevoite să lase lucrul început și să se deplaseze de urgență pentru a lichida o avarie, o scurgere de apă etc. În municipiul Ungheni mai sunt multe rețele de apă foarte vechi și uzate, care deja nu mai rezistă.
Zilnic, echipe de specialiști lucrează ca apa să ajungă nonstop la ungheneni, ca să existe cât mai puține derapaje. Se lucrează la modernizarea serviciilor, a instituției în general.
Lasă un răspuns