Oleg Rău, șeful Inspectoratului de Poliție Călărași, a fost demis din funcție

Foto: PublikaTV
Oleg Rău VS Ana Revenco

Șeful Inspectoratului de Poliție (IP) Călărași, Oleg Rău, a fost demis de ministra de Interne, Ana Revenco, din motiv că a instalat două crucifixuri în oraș. Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI a inițiat o anchetă în privința lui Oleg Rău.

„În cadrul anchetei de serviciu s-a constatat că, șeful IP Călărași al IGP al MAI  a folosit bunurile și resursele instituției în alte scopuri decât cele de serviciu, administrând astfel neeficient patrimoniul ce i-a fost încredințat pentru uz în activitatea de serviciu, cu antrenarea subalternilor în timpul programului de muncă și în afara acestuia, activități improprii statutului de polițist”, se arată în comunicatul SPIA. În consecinţă, șeful IP Călărași a fost sancționat disciplinar prin retrogradare.

În prezent, el deţine funcţia de șef al Sectorului de Poliție nr.4 din Bravicea. Contactat telefonic de către jurnaliștii de la Publika TV, Oleg Rău a spus că crucifixurile au fost ridicate din banii unor agenți economici, iar la lucrările de instalare a răstignirilor au participat benevol trei polițiști, în afara orelor de lucru. O răstignire a fost amenajată pe teritoriul inspectoratului, iar alta la intrare în orașul Călărași.

Oleg Rău a precizat că va contesta în instanţă ordinul ministrului de interne.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *