Pavaje solare pentru alimentarea cu energie a clădirilor. Deja se produc!

O companie de tehnologie din Ungaria folosește plastic reciclat pentru a produce panouri solare încorporate în pavaje, care au obiectivul de a susține alimentarea cu energie electrică a clădirilor și încărcarea dispozitivelor electronice în spații publice, relatează Reuters, preluat de Agerpres.
Plăcile de sticlă sunt foarte rezistente și permit pavajelor să suporte greutatea vehiculelor. „Folosim plastic reciclat, care oferă o suprafață foarte puternică și durabilă”, a declarant Imre Sziszak, cofondator al companiei Platio, al cărei sediu se află la Budapesta.
„Am vrut să realizăm un produs foarte simplu, care să ne poată oferi energie regenerabilă pentru gospodării”, a adăugat el.
O unitate de panouri solare produce aproximativ 20 de wați, iar reprezentanții companiei Platio afirmă că aceasta este singura firmă care folosește plastic reciclat în acest scop.
Pentru fiecare panou utilizat pentru pavaj e nevoie de 2 kilograme de materiale plastice reciclate.
„Există numeroase cazuri în care utilizatorii nu pot instala panouri solare pe acoperiș, fie din cauza poziției proaste a casei, fie din cauza sistemului sau a structurii acoperișului, iar în aceste cazuri noi oferim o alternativă foarte bună”, a spus Sziszak.
Platio susține că o suprafață de 20 de metri pătrați acoperită cu acest tip de pavaj poate produce suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul anual de energie al unei gospodării obișnuite.
După Agerpres.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *