Grație băștinașilor, la Sipoteni va fi extinsă rețeaua de canalizare
La Sipoteni vor fi extinse rețelele de canalizare. Și asta datorită proiectului „Extinderea sistemului de canalizare în comuna Sipoteni, raionul Călărași”, câștigat de primăria Sipoteni în cadrul Programului ”Diaspora Acasa Reușeste”, (DAR 1 + 3).
De subliniat că, comuna Sipoteni este una din cele 42 localități selectate. Astfel, potrivit primarului Vasile Rață, 250 mii de lei sunt asigurați din bugetul de stat, prin Biroul Relații cu Diaspora, 110 mii lei va fi contribuția Asociației de Băștinași din Sipoteni, cu 170 mii lei va veni și primăria Sipoteni iar 20 de mii lei va fi contribuția unui antreprenor din localitate. Din acești bani se vor construi aproximativ 1,5 kilometri de rețea de canalizare la care vor fi conectate aproximativ 400 de persoane.
”Unul din cele mai importante obiective este asigurarea tuturor locuitorilor la servicii de apă și canalizare 24 din 24 de ore și 7 zile din 7. De mai mulți ani, noi implementăm proiecte în acest domeniu, pentru că investițiile pentru construcția infrastructurii respective sunt foarte mari, în raport cu posibilitățile noastre. De aceea, pe etape, încercăm să realizăm visul nostru comun: asigurarea tuturor gospodăriilor casnice, agenților economici și instituțiilor publice cu acces la apă și canalizare”, a subliniat primarul.
În acest context, autoritatatea publică locală a inițiat Campania ”Dăruiește o zi de muncă pentru extinderea rețelelor de canalizare”, venind cu îndemnul către toți cetățenii să se implice în susținerea acestui proiect, de a colectata suma de 110 mii lei, care reprezintă contribuția Asocițaiei de băștinași. ”Numai împreună putem reuși. Numai prin implicare vom izbuti să devenim un sat european, cu servicii calitative și diverse pentru cetățenii noștri”, se arată în adresarea primarului.
Programul „DAR 1+3” are drept obiectiv principal valorificarea potențialului uman și financiar al diasporei în dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova. Acest Program are menirea de a consolida cooperarea dintre Guvern, administrația publică locală, diaspora și partenerii de dezvoltare, oferind autorităților publice locale posibilitatea de a încuraja și stimula implementarea proiectelor, în comun cu asociațiile și membrii diasporei, asociațiile de băștinași, grupurile de inițiativă ale cetățenilor stabiliți în străinătate sau reveniți în țară.
Lasă un răspuns