Încă un serviciu social a fost deschis întru susținerea persoanelor social vulnerabile din Ungheni

Un nou serviciu social a fost lansat pe 27 mai la Ungheni de către Armata Salvării. Este vorba de o Spălătorie Socială.
Peste 50 de familii nevoiașe din zona Ungheni, pe parcursul a cinci zile din săptămână vor putea să-și aducă hainele la Spălătoria Socială a Armatei Salvării din Ungheni pentru a fi spălate. Totodată, în acest serviciu vor fi implicați și voluntarii Armatei Salvării, care vor colecta hainele celor țintuiți la pat, le vor spăla și le vor aduce înapoi curate.
Potrivit Eugeniei Roman, ofițerul Corpului  Armata Salvării din Ungheni, prioritatea serviciului social constă în oferirea sprijinului persoanelor din grupurile vulnerabile (copii, tineri, vârstnici, persoane fără adăpost, persoane cu nevoi speciale). „Această spălătorie deschisă reprezintă o rază de speranță și bucurie pentru toți cei încercați de griji și nevoi. Ei vor fi întâmpinați la Spălătoria Socială de voluntarii Armatei Salvării care, cu dragoste și grijă, îi vor ajuta și îndruma”, a subliniat dânsa.
Tudor Radeanu, șeful Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF) Ungheni, a declarat că pentru început, începând cu 1 iunie, 20 de persoane social vulnerabile din raionul Ungheni, săptămânal vor beneficia gratuit de serviciile spălătoriei sociale în baza certificatelor oferite de către DASPF pe o perioadă de trei luni de zile. ”Să întindem o mână de ajutor celor aflați în dificultate, luptând pentru ameliorarea situației în măsura posibilităților”, a subliniat dânsul.
De menționat că, Armata Salvării din Ungheni a primit din partea companiei Unilever și   reprezentanței sale din Republica Moldova, TRIGOR, o donație generoasă de detergent, balsam de rufe, produse de curățenie și dezinfectanți, care au permis deschiderea acestui proiect.
De asemenea și Asociația ”Hjælp Østeuropa” din Danemarca, a venit cu donația a două mașini de spălat și un uscător de rufe.
Totodată, Andrei Iniutocichin, comandantul Divizional al Armatei Salvării din Republica Moldova a menționat că Armata Salvării întotdeauna va căută noi oportunități de colaborare cu Guvernul și alte organizații internaționale, în beneficiul populației unhenene.
„Mulțumim tuturor celor care au pus inimă pentru ca proiectul spălătoriei sociale să devină realitate. Armata Salvării va continua să lupte în prima linie pentru combaterea sărăciei, pentru că fiecare om are dreptul la o viață demnă”, a mai adăugat Eugenia Roman.
Desfășurarea acestui proiect, a fost posibilă grație companiei Unilever și reprezentanței sale din Republica Moldova, TRIGOR, în parteneriat cu Asociația Hjælp Østeuropa din Danemarca, reprezentată de Ellen Marie Hansen, dar și Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *