La Onișcani se va deschide o școală de salvatori

La Onișcani urmează să fie amenajat un Centru de instruire pentru pompierii voluntari. Despre acest plan ne-a vorbit primarul Gheorghe Grecu, în ziua când am făcut o vizită postului de pompieri voluntari din localitate.
Clădirea fostului atelier școlar din sat, unde se găsește postul de pompieri și salvatori din localitate, este la moment în plină reparație. Sălile sunt renovate și se lucrează de zor pentru a amenaja baia, bucătăria, sala de odihnă, dar și încăperile dedicate orelor de instruire. Cei 150 metri pătrați ai clădirii urmează să fie transformați într-o veritabilă școală de salvatori.
Ideea le-a venit onișcănenilor datorită periodicității frecvente a cursurilor la care trebuie să participe pompierii voluntari. Ori, pentru a ține pasul cu ultimele inovații și a se descurca cât mai bine, aceștia sunt chemați frecvent la aplicații.
”Noi vrem să facem aici un centru de instruire, pentru că pompierii voluntari trebuie să fie în permanență instruiți. Pentru asta este nevoie de utilaj experimental, de posibilitatea de simulare a anumitor situații excepționale, dar și de alte lucruri pe care noi le avem în dotare și le-am putea utiliza”, povestește primarul.
Astfel, autoritățile publice locale s-au gândit că spațiul pe care-l au, ar fi un loc potrivit pentru așa ceva, mai ales că acest edificiu este cuplat la sistemul de apă și canalizare, are teren aferent și tot de ce este nevoie. ”La început am venit cu ideea să facem un centru pentru voluntarii noștri, dar nu am fi împotrivă dacă acesta ar acoperi o arie cât mai largă de potențiali beneficiari”, a mai spus Gheorghe Grecu, după care a mai adăugat: ”Totuși am putea vorbi despre o bază de instruire locală destul de reprezentativă, mai ales că avem o zonă de intervenție ce cuprinde 20 de localități. Aici ar putea beneficia de inițiere în domeniu chiar și primarii, unii consilieri, nu neapărat tinerii voluntari. Cred că tot mai mulți cetățeni ar trebui să fie familiarizați cu principalele criterii ce trebuie respectate în caz de situații excepționale”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *