„Mahalaua de la Moara satului” din Măcărești – mai curată și mai îngrijită

La solicitarea administrației publice locale, pe 23 mai, câțiva locuitori ai satului Măcărești s-au mobilizat pentru a da startul lucrărilor de amenajare a gunoiștei în așa zisul sector (GDR) „Mahalaua de la Moara satului”. Acest sector cuprinde în jur de 250 case.
Potrivit primarului, Sergiu MAnciu, comuna Măcărești dispune de șapte gunoiști neautorizate, însă pe două din ele s-a decis a porni primele lucrări de înlăturare a gunoiștei. În acest sens, primăria Măcărești a pus la dispoziția voluntarilor două tractoare, saci de gunoi, mănuși, dar și măști de protecție.
Practic, în ziua respectivă, a fost lichidată mai mult de jumătate din gunoiștea propusă. Însă pentru finalizarea activității mai urmează să fie organizată încă o zi de a curățeniei. ”Celelalte gunoiști mai mici vor fi și ele, desigur, evacuate”, a subliniat primarul.
Astfel, Sergiu Manciu a mulțumit tuturor participanților la acest „subotnic”. ”Totodată, vin cu rugămintea și cu un îndemn, către toți locuitorii, de a respecta acest efort depus, de a nu mai arunca gunoiul la nimereală, dar în locurile special amenajate. În caz contrar vor fi aplicate amenzi usturătoare, ceea ce nu este de dorit”, a mai adăugat Sergiu Manciu.
La inițiativa primarului, a fost instalată și o cameră de supraveghere, pentru ca terenul să fie supravegheat.
De menționat că pentru desfășurarea acestor activități de amenajare, din bugetul local s-au alocat doar 1200 lei pentru procurarea motorinei la tractoare.
Potrivit primarului, autoritatea publică locală, recent a depus un proiect la Agenția de Intevenție și Plăți în Agricultură, în vederea achiziționării unui tractor multifuncțional. „Iar ca plan de viitor, obiectivul ce se dorește a fi atins este ca acest tractor multifuncțional să ajungă în posesia autorității publice locale pentru a fi posibilă colectarea gunoiștei, cât și transportarea ei la locul destinat. Deasemenea, tindem să obținem și o autorizare pentru a amenaja un spațiu acestui teritoriu special amenajat”, a mai adăugat Sergiu Manciu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *