Întâlnire de rang înalt. Ce au discutat reprezentanții Blocului ACUM cu proaspătul președinte al raionului Ungheni

Reprezentanții Blocului ACUM din Ungheni, în persoana lui Corneliu Prepeliță, liderul local PAS, și Vitalie Chirinciuc, lider Platforma DA, împreună cu deputatul Octavian Țîcu, au avut, pe 10 iunie, o întrevedere cu președintele proaspăt ales al raionului Ungheni, Alexandru Ciuvaga.  
”Blocul ACUM a salutat și felicită decizia luată de consilierii raionali Ungheni de a-l alege pe Alexandru Ciuvaga în funcția de președinte al raionului, căci este în spiritul schimbărilor ce se produc la nivel central și al Declarației Parlamentului privind declararea Republicii Moldova stat capturat”, a spus, după întâlnire, pentru EXPRESUL, Octavian Țîcu.
Potrivit dânsului, ”această schimbare e consecința votului pe care l-au exprimat cetățenii pe 24 februarie împotriva PDM și au făcut ca Blocul ACUM să fie locomotiva schimbării”.
Participanții la întâlnire au ajuns la concluzia că schimbarea făcută e în beneficiul cetățenilor, pe de o parte, și împotriva PDM, pe de altă parte, reprezentanții căruia ”au instalat o adevărată mafie la Ungheni”.
”Această schimbare nu poate fi capitalizată de niciun partid politic”, a subliniat deputatul.
Or, în ședința Consiliului raional din 9 iulie, au votat pentru alegerea noului președinte câte 2 consilieri PLDM, PDM, Partidul Nostru, PSRM, 3 consilieri PCRM, 1 independent și 1 – de la Partidul Liberal. Totodată, au votat și 5 consilieri raionali, aleși pe listele PLDM, dar care au trecut, ulterior, la PDM.
”Acest vot nu face nicidecum ca Blocul ACUM sau PLDM să aibă careva obligații față de consilierii ce au votat”, a precizat Octavian Țîcu, după care a accentuat: ”Noi nu vom tolera transfugii politici. Acest lucru să fie clar”.
În altă ordine de idei, dânsul a spus că se dorește ca, până la 20 octombrie, data alegerilor locale, să aibă loc un proces de dezoligarhizare și la nivel local.
La întâlnirea cu Alexandru Ciuvaga nu s-a discutat despre strategiile din campania electorală ale Blocului ACUM în raport cu PLDM. Cert e, a spus Octavian Țîcu, că Blocul ACUM va avea o listă comună. ”Cetățenii nu trebui să se lase atrași în manipulări de tot felul, precum că cele două componente ale Blocului ACUM ar avea liste separate”, a mai precizat deputatul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *