Curcanii lui Plahotniuc

Cel mai oribil, cel mai de neînțeles, în aceste zile tulburi, mi s-a părut momentul, în care au fost aruncați în curtea Președinției cei cinci curcani. Nu cred că există un om sănătos la cap, care ar putea să găsească anumite circumstanțe atenuante pentru astfel de gest.
Cei care ne-au condus în ultimii ani, care au crescut Moldova, au făcut ”drumuri bune” – ce mai, fapte nu vorbe – și-au arătat adevărata lor față. O față hidoasă de bandiți adevărați, fără pic de rușine și scrupule.
Cât de mizerabil poți fi ca să-ți bați joc într-un hal fără de hal de niște biete păsări, să le legi picioarele și să le arunci de la nălțime pe pavaj. Nu mai e vorba aici de luptă politică, nu mai e vorba de concurență și nici măcar de proteste. E o reglare de conturi de tip mafiot.
Plahotniuc, se pare, a luat-o razna de tot. Anume el era acolo îm primele rânduri, alături fiindu-i Pavel Filip.
Pentru mine, personal, până mai ieri, acest personaj – Pavel Filip – era un tip ce emana un pic mai multă inteligență decât tovarășii săi. Însă n-o are. E clar. Și-a mototolit imaginea rău de tot. Curcanii îl vor însoți întreaga viață.
Dar ce vor face oare ”curcanii” noștri locali, care fac ce fac și tot ticluiesc ori semnează scrisori colective.
Ba sar ca păduchii, dintr-un partid în altul, ba se fac de tot râsul în fața Uniunii Europene cu țidule de doi bani, pe care nimeni nu le ia în seamă. Nu pot fără epistole și gata. Iată că au mai semnat una.
În timp ce comunitatea internațională transmite mesaje de recunoaștere a noului Guvern, ai noștri ”curcani” – hop în mocirlă.
Se pare că tare grele le sunt păcatele, sau prea dulce le pare puterea, ori prostia le-a învăluit ochii, de acceptă să se facă nonstop de tot râsul.
Alo, oameni inteligenți ce vă considerați, treziți-vă!
Ceea ce știu cu certitudine, nici unul dintre voi nu va rămâne în istorie – iar dacă va rămâne, în calitate de laș, trădător avid de putere.
În istorie va rămâne un Gheorghe Petic, la numele căruia vi se întunecă în fața ochilor. Va rămâne pentru că are ceea ce nu ați avut niciodată voi – curaj, verticalitate, demnitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *