Zile de foc se anunță la biblioteca din Ungheni

 

La început de Faur, Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni și-a propus să adune cât mai multă lume pentru „cea mai de frumoasă şi mai de folos zăbavă, care este cetitul”, vorba cronicarului Miron Costin.

Asta, pentru că la 1 februarie este marcată Ziua Internațională a Cititului Împreună.
Astfel, timp de trei zile, aici vor avea loc diverse evenimente, prilejuite de această Zi importantă pentru bibliofili.
 

Pe 4 februarie, cu începere de la ora 10.00, la bibliotecă va avea loc o masă rotundă cu genericul: ”Să citim împreună pentru mileniul III”. A doua zi, de la ora 14.00, biblioteca organizează ringul intelectual: ”Ura! Sute de ocazii de a citi împreună”. Punctul final va fi pus pe 6 februarie, la ora 14.00, când vor avea loc lecturi publice cu genericul ”Lectura salvează omenirea”.

”Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii”, se arată în invitația Bibliotecii ”Dimitrie Cantemir”.
Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment global, la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări, ea fiind marcată anual în lume din anul 2012.
Psihologii susțin că cititul cu voce tare are beneficii majore, mai ales pentru copii, stimulând atenţia, imaginaţia şi bucuria lecturii pe termen lung.
„De fiecare dată când îi citim unui copil, trimitem un semnal de „plăcere” către creierul lui. Aţi putea considera acest semnal şi un fel de reclamă, care îl condiţionează pe copil să asocieze cărţile şi cuvântul tipărit cu plăcerea”, spunea educatorul şi autorul Jim Trelease.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *