Vezi cum a fost marcată la Călărași Ziua mondială a diabetului

Azi, 14 noiembrie, la biblioteca publică raională ”Grigore Vieru” a fost forfotă mare. Și copii, și adulți au venit aici să marcheze această zi, care se desfășoară cu genericul: ”Familia și diabetul zaharat”.

Ziua a fost bogată în activităţi de informare şi sensibilizare a populaţiei privind prevenirea şi tratamentul diabetului zaharat.
Membrii Consiliului orășenesc al tinerilor au organizat un flashmob, au distribuit materiale informative trecătorilor, au lansat baloane cu heliu pentru a atrage atenția asupra acestei maladii.
În scuarul bibliotecii a fost instalat un cor,t unde fiecare doritor și-a testat glicemia gratis.
Persoanele cu diabet zaharat, și nu doar, au participat la o nouă ședință a Școlii diabetului, unde președinta Asociației diabeticilor din Călărași, Viorica Corjan, le-a vorbit celor prezenți despre maladie și cum poate o persoană cu diabet să-și asigure o viaţă normală lui și întregii familii.
În prezent, în raionul Călărași sunt înregistrate circa 1600 persoane cu diabet zaharat.
Ziua mondială a diabetului la Călărași a fost organizată de Asocaţia diabeticilor din raionul Călăraşi pentru al treilea an consecutiv, în parteneriat cu Consiliul Raional, Centrul de Sănătate, Spitalul Raional, Direcţia Cultură şi Turism, Primăria orașului Călăraşi.
De menționat că Asociația diabeticilor din Călărași a fost constituită la 13 noiembrie 2015 pentru a susţine şi a ajuta persoanele care suferă de diabet zaharat. ”În comun, prin asociere, este mai uşor de soluţionat toate problemele care apar zi de zi în viaţa acestor persoane”, a menționat Viorica Corjan.

[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să păstrăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 de caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ). [/button]
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *