Preocupați de știrile false și regulile în mediul online

Fotografie: Il Fotografo
Fotografie: Il Fotografo

Fotografie: Il Fotografo
Fotografie: Il Fotografo

Tinerii antreprenori, membri ai organizației tinerilor lideri și antreprenori – Junior Chamber International (JCI) din Ungheni, au decis să discute despre știrile false, despre regulile de conduită  pe rețelele sociale, despre email-uri și ce înseamnă să le scrii corect.
Ideea de a organiza o astfel de activitate îi aparține lui Adrian Cheptonar, care s-a arătat deranjat de unele mesaje pe care le primește și care, potrivit dânsului, reflectă lipsă de etichetă.
”Adevărul e că majoritatea dintre noi utilizăm poșta electronică într-un mod rudimentar. Scriem mesaje fără subiect, uităm să folosim o formulă respectuoasă de salut și introducere, înghesuim texte lungi și pline de greșeli gramaticale într-un singur paragraf”, a explicat el.
Invitată specială la masa rotundă , cu genericul ”Eticheta online”, a fost și colega noastră, Veronica Gorea, redactor la ziarul ”Expresul”. Anume ea le-a vorbit celor prezenți despre unele reguli ce trebuie respectate în mediul online, despre cele mai frecvente greșeli gramaticale comise și cum pot fi ele evitate, dar și despre știrile false și manipulatorii care sunt distribuite zilnic de mii de utilizatori.
”Fiindcă Asociației  Presei Independente, din care face parte și ziarul ”Expresul”, a inițiat Campania media împotriva informației false – STOP FALS! – am considerat că este de datoria noastră să abordăm această temă ori de câte ori avem ocazia”, a menționat Veronica Gorea, după care a specificat că este foarte important să li se vorbească la acest subiect, mai ales, tinerilor, pentru care mediul online a devenit un mod de viață.
”Am pus accentul pe câțiva pași concreți de combatere a manipulării și împreună am analizat pericolul intoxicării informaționale”, a explicat dânsa.
”A fost o informație foarte utilă. Nu m-am gândit niciodată până acum să acord atenție surselor dintr-o știre. De acum încolo o vo face neapărat. Cel mai important e că am aflat care sunt site-urile de încredere și care sunt cele mai puțin veridice”, a spus, la final, Dionisie Ternovschi, vicepreședintele JCI Ungheni.
Toți participanții la masa rotundă au primit pliante ”Stop Fals”, au vizionat un spot la subiect, realizat de Asociația Presei Independente cu sprijinul Uniunii Europene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *