Ion și Doina, pentru totdeauna la Cornești

Perlele Doinei Aldea-Teodorovici au ajuns la Cornești. S-a întâmplat cu câțiva ani în urmă.
Șiragul de mărgele de o frumusețe rară îl poartă acum Ina Bilețchi, directoarea Școlii de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorvici” din orașul Cornești.
”Pentru mine personal, faptul că școala poartă numele celor doi mari patrioți este cu adevărat o mândrie. Este o mândrie și pentru orașul Cornești. Faptul că purtăm acest nume ne obligă la lucruri mari”, a menționat Ina Bilețchi, subliniind, totodată, că prin această școală au trecut numeroși copii talentați, iar mulți dintre ei sunt acum muzicieni apreciați în Republica Moldova, dar și peste hotarele ei.
”Trebuie să muncim și de acum încolo la fel de mult, ca să descoperim talentele adevărate, ca să educăm adevărați patrioți, așa cum au fost Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Ceea ce au început cei doi trebuie să fie continuat de noi”, a mai spus dânsa.
Referindu-se la mărgelele din perle, purtate cândva de Doina Aldea-Teodorovici, Ina Bilețchi a spus că acestea i-au fost dăruite chiar de mama Doinei, Eugenia Marin. ”Dânsa mi-a spus atunci un singur lucru: ca să trăiască în continuare, perlele trebuie să fie purtate. Și eu le port cu mult drag”, a adăugat directoarea.
De notat că Ina Bilețchi are în grija sa, de peste 15 ani, un ansamblu folcloric, ”Codrenii”, cu care a mers în lumea largă, promovând folclorul autentic, cântecul popular, tradițiile și obieciurile strămoșești.
Școala de Arte din Cornești a fost prima instituție din Republica Moldova, care a ales să ia numele celor doi mari patrioți și oameni de cultură: Doina și Ion Aldea-Teodorovici, de la moartea cărora s-au împlinit, la sfârșitul lunii octombrie, 25 de ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *