Poate, peste câțiva ani. O primărie modernă la Călărași

Orașul Călărași s-ar putea alege, în anii ce urmează, cu un sediu renovat, mult mai modern, mult mai confortabil. Acesta ar putea arăta exact ca în imaginea alăturată. ”Este un proiect de viitor”, a precizat viceprimarul de Călărași, Victor Ambroci.

Chiar dacă autoritățile publice locale nu au drept prioritate, deocamdată, un asemenea proiect de reconstrucție a sediului primăriei, cu timpul, afirmă oficialii, nu este exclus să se întâmple acest lucru.
”Este un proiect foarte frumos, dar și foarte costisitor”, a explicat Victor Ambroci. Potrivit dânsului, în cazul în care vor fi identificate surse extrabugetare, acest proiect ar putea fi implementat. Autoritățile mizează pe fonduri europene.
”Ar fi frumos să avem un astfel de sediu”, a mai spus viceprimarul.
Schița sediului renovat a fost realizată de o companie de proiectare din Chișinău. Cam așa ar trebui să arate, în viziunea lor, primăria orașului Călărași.
De notat că respectiva companie de proiectare în 3D a proiectat și acoperișul primăriei, dar și alte obiective din Călărași. Este elaborat deja proiectul tehnic al lui, ceea ce este foarte important, susține primarul Nicolae Melnic.
Când va fi identificată sursa de finanțare, va fi cu mult mai simplu și nu va trebuie atunci, în regim de urgență, să fie făcută proiectarea.
De notat că suprafața totală a acoperișului primăriei este de peste 700 metri pătrați.
Deocamdată, nu se știe câți bani ar trebui pentru renovarea acoperișului, căci, au recunoscut reprezentanții administrației publice locale din Călărași, nu a fost elaborat un deviz de cheltuieli.  ”Prioritățile noastre pentru anul 2018 sunt altele: reparația drumurilor și a instituțiilor de învățământ”, a subliniat primarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *