La pachet

Am primit o diplomă. De Ziua orașului Ungheni. ”În semn de profundă recunoștință pentru implicare activă în dezvoltarea comunității și promovarea imaginii municipiului Ungheni în țară și peste hotare”.
Chiar dacă este indicat un singur nume în diplomă, recunoștința se adresează întregii echipe ”Expresul”.
Personal, nu mă impresionează și nu m-au impresionat niciodată premiile și diplomele, deși avem un perete întreg, la redacție, cu tot felul de diplome. Mai avem și o mapă cu diplome ce nu au încăput pe perete. Sunt câteva sute.
Unele – pentru merite adevărate. Altele – un pic gratuite. Dar toate reprezintă câte un crâmpei din viața și activitatea noastră.
Să vedeți cât de interesant e să le parcurgi cu ochii acum, după ani și ani de când ne-au fost înmânate!
Mai ieri, după ce ni s-a înmânat diploma ordinară, am analizat ce am reușit să facem, în ultimii ani, pentru promovarea imaginii municipiului Ungheni.
Voi lăsa modestia la o parte și voi spune că am făcut multe. Nu vorbesc de reportajele, interviurile și știrile publicate în ziar. E de datoria noastră să promovăm lucrurile frumoase, care se întâmplă la Ungheni, la Călărași, Nisporeni, Cornești și așa mai departe. Și o facem zi de zi, în virtutea meseriei pe care o avem.
Totuși, pentru Ungheni am făcut ceva mai mult. În primul rând, am realizat un album, ”Orașul Ungheni în imagini”, cu care nu ne este rușine să ieșim în lume. Inițial, acest album a fost editat într-un tiraj de 1000 de exemplare. A urmat apoi și ediția a doua.
Ce-am mai făcut? Am realizat un proiect cu susținerea Fundației Comunitare Ungheni, instalând în fața Bibliotecii ”Dimitrie Cantemir” o bancă, pe care încap zece persoane. E banca ”Expresul”! Am mai instalat o bancă în fața sediului în care ne aflăm, dorind să dăm un bun exemplu și pentru alții. Am organizat expoziții, am participat în diverse campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice.
Dar tot ce am făcut, am făcut pentru că așa ne-a dictat inima. Nu am făcut-o pentru diplome, nici pentru laude.
Am glumit, așa cum facem întotdeauna, pe seama diplomei. Nu e cazul, cred eu, să ne umflăm în pene pentru fiecare laudă. Știm că avem încă foarte și foarte mult de muncit. Știm că mai există multe de făcut.
Dar cum să nu te lauzi? Aici ar trebui să urmeze un emoticon smile. Și atunci am postat pe facebook, unde toată lumea te vede și te aude: ”Dacă tot e vremea lăudatului, hai să ne lăudăm. Cum s-a zice, la pachet”.
La pachet am primit diplome, la pachet să ne lăudăm! Nu e rău deloc.
Suntem onorați că, de data aceasta, am fost la pachet cu oameni deosebiți, adevărate personalități, oameni care țin la Ungheni. Voi da doar câteva nume:  Dana Marchitan sau El Radu, interpreți îndrăgiți în R. Moldova și chiar peste hotare, domnul consul al Oficiului Consular al României la Ungheni, Petru Lițiu, Liliana Starciuc, meșter popular, din mâinile căreia ies adevărate opere de artă, Svetlana Ciobanu și Boris Zugravu, oameni absolut senzaționali, reprezentanți ai sectorului asociativ… Sunt foarte mulți și toți buni.
Și o ultimă remarcă: rare sunt cazurile, în prezent, când meritele îți sunt recunoscute, indiferent de culoarea politică și viziuni. Iată că Primăria Ungheni a reușit și merită toată aprecierea noastră.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *