Reinventarea mileurilor. Idei și soluții

Reinventarea mileurilor este o cale prin care aceste obiecte decorative, considerate demodate și, uneori, de prost gust, își pot găsi un loc util și estetic în casă. În orice casă, indiferent de stilul ei de amenajare.
Mileurile, de cele mai multe ori, vin din generațiile trecute, de la bunicile și mamele noastre. Lucrate cu multă migală, merită o nouă șansă, merită să-și găsească un loc în orice casă.
Iată câteva idei simple și soluții pentru reinventarea mileurilor.
Pot fi folosite ca atare, în locul fețelor de masă. Eventual atașează mileul pe o bucată de pânză colorată. Efectul este încântător și vei da viață unui obiect uitat.
Mileurile mici pot fi și ele dublate cu panză și folosite ca suport pentru cana de cafea sau pahare. Cu cât sunt mai variante ca formă, model sau culoare, cu atât mai bine.
Atașate pe pernele de decor, mileurile buncii pot prinde din nou viață. Nu exagera însă. Una sau două perne de decor împodobite cu dantelurile vechi sunt suficiente.
Mileurile din ață mai groasa sau din fire de bumbac pot fi elemente de decor pentru canapele ori fotolii și pot chiar ascunde eventualele imperfecțiuni ale acestora – de exemplu, locul unde și-a ascuțit pisica ghearele, sau o pată urâtă care nu mai iese. Acoperă locul cu un mileu și coase de jur împrejurul lui.
Mileul va ascunde defectul și va însufleți canapeaua. Dar e bine să nu exagerezi. Dacă folosești acest truc pentru canapea, evită să mai adaugi și alte elemente de acest gen în cameră.
Fă o soluție lăptoasă de ciment alb. Înmoaie un mileu bine udat în această soluție, apoi stoarce-l ușor.
Așează-l pe o suprafață plană și întinde-l bine. Când se va usca, vei avea un foarte frumos suport pentru oale fierbinți. Poți usca un mileu înmuiat în soluție de ciment într-un bol sau într-un castron și vei obține un bol dantelat și solid pentru fructe…
Ce mai poți face?
Le poți lipi de un vas de sticlă (indiferent de forma lui), folosind clei. Vei avea o inedită combinație…
Le poți coase între ele, chiar dacă au forma, culori și modele diferite, astfel poți face o perdea asimetrică pentru bucătărie… Le poți combina pe o placă de lemn negru într-o combinație decorativă, care poate sta pe peretele din hol, poți revitaliza abajurul sau poți face din mileurile vechi un abajur…
(După casa-gradina.ro)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *