Idei pentru spațiul de sub scări – Casa ta

Imagine simbol: hhdesigner.wordpress.com

Imagine simbol: hhdesigner.wordpress.com
Imagine simbol: hhdesigner.wordpress.com

Vă invităm, în continuare, să descoperiți alte  idei numai bune de pus în practică!
Biroul de acasă
Spațiul de sub scări se poate transforma, cu puțină atenție, într-un birou la care să puteți lucra de acasă sau de unde să vă puteți rezolva problemele care apar după program. În acest caz, aveți nevoie de un birou și de un scaun confortabil, de cîteva rafturi și, cel mai important, de o sursă de lumină artificială aleasă cu mare grijă. Întrucît este aproape imposibil să proiectați o fereastră în aceasta zonă, este important să aveți o lampă de birou, pe lîngă una proiectată în perete sau în tavan.
Loc de joacă pentru cei mici
Dacă aveți copii și nu vreți ca aceștia să pună stăpînire pe toată casa, este indicat să le delimitați propriul univers, diferit de dormitor, unde, cel mai probabil, nu vor dori să stea singuri în timpul zilei. În cazul unui living deschis care încorporează scările, puteți transforma acest spațiu într-un teren de joacă vesel. În acest fel veți putea împușca doi iepuri o dată: supravegheați copilul în timp ce se joacă și nici nu renunțați la activitățile care vă fac plăcere, precum privitul la televizor, primitul invitaților sau chiar gătitul. Copilul va depozita aici jucăriile, cărțile preferate, păpușile etc. Colorați pereții în culori calde și nu uitați să acoperiți podeaua cu un covor sau cu pernuțe, pentru că cei mici adoră să stea pe jos în timp ce se joacă.
Mini-dormitor
Această opțiune este valabilă doar pentru scările din camerele închise care conduc la mansardă. Puteti gîndi aici dormitorul copilului, cu patul sub scări, iar la mansardă – o cameră de joacă sau de studii. Astfel veți cîștiga spațiu în dormitor și, totodată, puteți proiecta un design futurist, optînd pentru un pat mai puțin convențional, care să respecte liniile acelei zone.
Șemineu
Pentru această idee puteți opta numai în cazul în care spațiul de sub scări nu este prea generos. Sau dacă această zonă este situată într-un living; nicidecum într-un hol de acces. Șemineul va fi astfel vizibil, dar nu vă va incomoda în niciun fel pe perioada verii, atunci cînd nu va mai fi folosit. Puteți opta pentru orice fel de șemineu, de la cel clasic din cărămidă arsă pînă la unul modern din sticlă și fier forjat, în funcție de structura scărilor și de designul interior.
Acvariu, pentru un plus de eleganță
Acvariul este un detaliu inspirat doar în cazul scărilor moderne, cu forme stilizate și cu trepte lăsate să ”plutească” în aer. Pentru a putea fi pus în valoare, acesta are nevoie de un spațiu aerisit și de lumină care să îl transforme într-un punct de interes al încăperii. Un acvariu va reuși să umple spațiul de sub scări, dacă acesta nu este prea mare, și totodată va ”sparge” barierele unei zone închise, dînd senzația de libertate și eleganță. În cazul în care decideți să montați un acvariu de mari dimensiuni, nu uitați să luați în calcul și cheltuielile generate de întreținerea lui, care nu sînt deloc de neglijat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *