Cinci “buruieni” – mai bune decît orice produs farmaceutic
O mulțime de plante care sînt numite buruieni nu merită acest nume. Unele dintre ele chiar posedă considerabile beneficii medicinale.
Păpădia
E una dintre cele mai mari surse de betacaroten ale naturii. Mai este bogată în proteine, minerale, vitamine și acizi grași esențiali. Fiecare parte a plantei, de la rădăcină pînă la floare, este comestibilă, iar consumul de păpădie pe termen lung a fost pus în legătură cu funcționarea cardiovasculară și hepatică îmbunătățită, beneficii digestive (inclusiv tratament pentru constipație) și, datorită proprietăților ei diuretice, curățirea rinichilor. Alegeți acele fire de păpădie nici prea tinere, nici prea bătrîne și cu floarea de un galben ”viu”.
Urzicile
Planta de urzică este o centrală energetică a nutriției. Rădăcinile și frunzele ei sînt bogate în fier, calciu și vitaminele A și K. O lingură de suc proaspăt de urzici, luat de cîteva ori pe zi, elimină acidul uric, un produs secundar al digestiei proteinelor, care se acumulează în țesuturi și articulații, ducînd la afecțiuni inflamatorii dureroase precum guta.
Brusturele
Este plin de fitochimicale ce posedă proprietăți antibacteriene, anti-inflamatorii și antioxidante. În consecință, brusturele este bun la tratarea afecțiunilor pielii, problemelor cardiace și bolilor degenerative, cum ar fi artrita și cancerul.
Amarantul (știrul)
Consumul regulat al amarantului reduce colesterolul și presiunea sanguină, amplifică funcționarea sistemului imunitar și tratează o gramadă de boli serioase, inclusiv cancerul. Frunzele de amarant, care sînt adesea fierte la abur, sînt 90% digestibile.
Iarba grasă (iarba porcului)
Frunzele pot fi mîncate ca legumă gătită, ele conțin mai mulți acizi grași omega-3 decît orice altă plantă comestibilă, facîndu-le potrivite pentru îmbunătățirea funcționării creierului și sistemului cardiovascular.
Lasă un răspuns