Cartofi umpluți

cartofi umplutiIngrediente:
4 cartofi potriviți, 200 gr. ciuperci proaspete sau din conservă, o jumătate ardei gras, o roșie, un fir de ceapă verde, un ou, pătrunjel, sare, piper, unt pentru uns forma, 2 linguri bullion.
Preparare:
Fierbem cartofii, îi decojim. ÎI tăiem apoi în jumătate și le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe. Călim ceapa în 3 linguri de ulei. Adăugam ciupercile tăiate cuburi, ardeiul gras tăiat felii subțiri. Lăsăm pe foc pînă se înmoaie.
Adăugam roșia decojită și tăiată cuburi mici, miezul scos de la cartofii fierți,pătrunjelul tocat și potrivim gustul cu sare,piper,boia dulce. Mai lăsăm 2-3 minute și oprim focul.
După ce compoziția s-a răcit, adăugam oul și amestecăm bine. Umplem fiecare jumătate de cartof cu compoziția obținută și le așezăm într-o tavă unsă cu unt. Peste ele mai adăugam o cană cu apă amestecată cu 2 linguri cu bulion și puțină sare. Dăm la cuptor 25-30 minute.
Se servesc calzi cu smîntînă, cu brînză rasă, simpli sau alături de orice salată de legume.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *