Cu ochii pe copiii migranților
Peste 20 de reprezentanți ai societății civile, care vor să ajute copiii și tinerii rămași acasă singuri, fără părinți, s-au întrunit, pe 17 martie, într-o ședință, pentru a identifica posibilitățile de finanțare a activităților extrașcolare, în care să fie implicați anume copiii migranților.
Potrivit Danei Țîgulea, specialist în dezvoltare parteneriate Nexus Ungheni, urmare unui studiu efectuat de acest centru, s-a constat că în multe sate cea mai mare problemă sînt copiii ai căror părinți sînt plecați peste hotare. Școala nu reușește să le acorde toată atenția, să-i implice în diverse activități, fie din lipsă de cadre, fie din lipsă de inițiativă.
”Iată că ne-am angajat să încercăm să soluționăm această problemă. Ne dorim să fim intermediari între cei care doresc să presteze copiilor respectivi unele servicii și părinții care sunt dispuși să plătească pentru acesteai”, explică Dana Țîgulea.
Primul pas a fost făcut, fiind informați actori ai societății civile cum ar putea să-și inițieze o afacere prin atragerea unor surse financiare. Francisca de Zwager, manager general al Centrului Nexus, dar și Andrian Cheptonar, directorul Nexus Ungheni, au prezentat conceptul pentru a implementa mini-proiecte. ”Majoritatea celor prezenți s-au arătat interesați de propunerea noastră, de aceea, în următoarea etapă, îi vom învăța cum să elaboreze un plan de afaceri și marketing”, spune Dana Țîgulea, subliniind, totodată, că este vorba mai mult de o afacere socială decît profitabilă.
Centrul de Servicii Nexus activează la Ungheni de un an și are în vizor migranții din raion.
Lasă un răspuns