În bucătărie cu… Raisa Bosuntea | Salată de vară
Este directoarea grădiniței din Horodiște, Călărași. O doamnă deschisă, energică, inventivă și pusă mereu pe treabă, ne-a oferit, de acestă dată, o rețetă pe care o inventase chiar cu o zi înainte, adică în ajun de ziua ei de naștere.
Și-a împărtășit cu noi rețeta cînd se afla la masa de sărbătoare, înconjurată de oaspeți dragi, care savurau din noile sale bucate. ”Este o rețetă foarte ușor de preparat, gustoasă, apetisantă și arată foarte frumos în farfurie”, a încercat să ne convinge dînsa.
A numit-o simplu:
Salată de vară
Este nevoie de o un borcănaș de mazăre, vreo 10 măsline negre întregi, fără sîmburi, două roșii tăiate mai mășcat, o ceapă medie și un piept de pui fiert în apă cu sare. Toate aceste ingrediente se amestecă într-un bol, se presară sare și un pic de ulei. După ce s-a aranjat în farfurie, se stropește cu un pic de oțet balsamic. Poftă bună!
Lasă un răspuns