Încă un sat cu apă bună de băut

Imagine simbol: www.moldovenii.md

Imagine simbol: www.moldovenii.md
Imagine simbol: www.moldovenii.md

În curînd, satul Seliște se va alinia localităților cu acces asigurat la apă potabilă. Asta, după ce autoritățile locale de aici au reușit să obţină o finanţare din sursele Fondului Ecologic Național. Vestea bună a venit de la Chișinău pe 11 iulie, după cîteva luni bune de așteptare și suspans.
„Este cea mai bună noutate pe care o puteam auzi acum”, a declarat pentru ”Expresul” primarul Victor Ivanov. Dînsul s-a arătat mai mult decît satisfăcut de succesul obținut, menționînd că, în perioada următoare, spre Seliște se vor îndrepta circa 10 milioane de lei, bani ce vor fi utilizaţi  pentru construcția a două fîntîni arteziene cu două stații de tratare, de la care apa potabilă va ajunge spre cele 1080 de gospodării din sat.
Potrivit primarului, şi comunitatea va contribui la implementarea acestui proiect, contribuţia localităţii fiind de 1 milion 300 mii de lei. Chiar dacă suma este destul de mare, Victor Ivanov  este încrezut că va reuși să o adune. ”Avem scrisori de garanție de la Consiliul raional Nisporeni și de la Consiliul comunal, în care se menționează că vom primi sprijinul necesar în acest sens”, a explicat dînsul. În plus, fiecare gospodărie va veni cu contribuţia sa de circa 2000 de lei.
Şi Mariana Ivanov, secretarul Consiliului comunal Seliște, s-a declarat satisfăcută că, în scurt timp, seliștenii vor avea apă la robinet. Dînsa a spus că, la ora actuală, localnicii utilizează apa doar din fîntîni, care nu corespunde standardelor. „Implementarea proiectului respectiv va fi, probabil, cea mai mare performanță a autorităților locale din ultimii ani”, a mai spus dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *