Mesagerii localităţilor lor

Imagine simbol: crungheni.md

Imagine simbol: crungheni.md
Imagine simbol: crungheni.md

Cei 46 de membri ai Consiliului Raional al Tinerilor (CRT) din Ungheni şi-au dat întîlnire la prima lor şedinţă. „Voi veţi fi mesagerii localităţilor din care veniţi. Vă îndemn să fiţi încrezători că că ceea ce vom face aici va avea impact asupra semenilor voştri”, i-a încurajat Tatiana Lazăr, specialist principal în domeniul tineret din cadrul Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni. Alexandru Ciuvaga, şeful  Direcţiei, prezent şi el la eveniment, le-a vorbit despre importanţa participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, ceea ce „permite de a avea împuterniciri şi posibilităţi mai mari de influenţă în viaţa publică”.
În luarea sa de cuvînt, Irina Iepuraş, primarul CRT Ungheni, a vorbit despre oportunităţile ce vor apărea în urma acestei colaborări.
„Fiecare tînăr vine cu o problemă din localitatea sa, una care îi vizează, iar noi, împreună, vom încerca să o soluţionăm”, a explicat tînăra. „Participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor încurajează adulţii să-şi creeze o imagine pozitivă despre tineri, să-i accepte alături, ca pe colegi, în promovarea ideilor şi proiectelor noi de dezvoltare”, a opinat, la final, Tatiana Lazăr.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *