Populat cu larve

Lacul DeliaCel mai mare bazin acvatic din Ungheni, lacul Delia, cu o suprafaţă de 104 hectare, o lungime de 3,2 kilometri şi o adîncime maximă de 4 metri, va fi populat, în scut timp, cu larve de crap şi cosaş. Este o premieră absolută, căci, pînă acum, aici era adus doar puiet, şi nu larve. Se preconizează să fie distribuite în lac circa două milioane de larve. Potrivit lui Iurie Botnari, specialist în ihtiologie, metoda de populare a bazinelor cu larve oferă mai multe avantaje. În primul rînd, este de aproape cinci ori mai ieftină decît popularea cu puiet. În al doilea rînd, larvele sînt crescute în condiţii naturale, iar în al treilea rînd – sînt evitate pierderile la transportare şi transferul larvelor în bazin.
Toamna trecută, lacul Delia a fost populat cu puiet de caras, crap, cosaş şi plătică. Pescuitul aici se permite în permanenţă, doar cu o singură condiţie: să se facă de pe mal, cu undiţa cu cîrlig.
De notat că doar şase lacuri din R.Moldova vor fi populate cu larve de crap şi cosaş în această primăvară. Este o experienţă unică.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *