„Păcatele” autorităţilor

Imagine simbol: www.primariabuftea.ro

Imagine simbol: www.primariabuftea.ro
Imagine simbol: www.primariabuftea.ro

Mii de acte ce urmau să fie supuse controlului de legalitate de către specialiştii Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat au fost remise, în anul 2013, cu întîrziere. În topul celor „nedisciplinaţi” se află, potrivit datelor oferite de Natalia Rotaru, şefa instituţiei respective, raionul Călăraşi, cu 4078 acte remise cu întîrziere. Urmează Ungheniul – cu 2935 de acte şi Nisporeniul – cu 2725 de acte.
Autorităţile continuă să admită adoptarea şi emiterea unor dispoziţii sau hotărîri care sînt contrar prevederilor legislaţiei în vigoare. În 2013, de către Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat au fost declarate ilegale 240 de acte. Şi la acest capitol lider este raionul Călăraşi, cu 85 de acte contestate. Urmează Nisporeniul, cu 82 de acte contestate, şi Ungheniul cu 73 de acte contestate. Potrivit Nataliei Rotaru, cele mai frecvente derogări se referă la transmiterea în arendă a terenurilor proprietate publică, erori la executarea lucrărilor cadastrale, înstrăinarea imobilelor, alocarea surselor financiare din fondul de rezervă.
Există însă şi un motiv de bucurie: numărul de consultaţii a crescut pînă la 11550 (4109 pentru ungheneni, 3781 pentru călăraşeni şi 3660 – pentru nisporeneni).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *