Leurda tratează insomnia şi îmbunătăţeşte memoria

Imagine simbol: condimenteweb.ro

Imagine simbol: condimenteweb.ro
Imagine simbol: condimenteweb.ro

După cîteva luni bune, în care alimentaţia noastră s-a bazat pe produse din carne şi cu puţine legume proaspete,  este necesar ca organismul şi sîngele să se purifice. În ajutor poate veni leurda, supranumită în popor usturoiul sălbatic.
Leurda este o plantă cu frunze mari, strălucitoare, de culoare verde, de formă ascuţită, asemănătoare cu cele de lăcrămioară. Florile albe pe care le are emană un miros de usturoi. Proprietăţi terapeutice: fluidizează sîngele; ajută la îmbunătăţirea memoriei; favorizează circulaţia cerebrală; tratează eficient insomnia; îmbunătăţeşte activitatea intestinală; este folosită în tratarea hipertensiunii arteriale; previne şi tratează guturaiul; ameliorează insuficienţa respiratorie provocată de tuse; stopează diareea acută şi cronică însoţită de balonări şi colici; grăbeşte vindecarea rănilor; accelerează procesul de recuperare după un accident vascular; înlatură efectele nocive ale nicotinei şi ale fumatului; este eficientă în tratarea reumatismului.
Modul de administrare a leurdei
Sub formă de condiment. Dacă vrei să foloseşti frunzele de leurdă în calitate de condiment, atunci le mărunţeşti şi le presari fie pe pîine, fie le adaugi în supe, sosuri, salate sau mîncăruri din carne.
Vin de leurdă. Dacă ai probleme cu secreţii bronşice abundente şi greutate în respiraţie, atunci îţi propunem un vin de leurdă. Iei o mînă de frunze tocate mărunt şi le pui să dea în clocot într-un litru de vin alb. Îi pui miere după gust şi îl bei puţin cîte puţin în fiecare zi.
Tinctură de leurdă. Frunzele sau bulbii tocaţi mărunt îi pui într-o sticlă, peste care torni alcool de secară sau orice alt fel de alcool de 38-40  grade şi îl laşi două săptămîni în soare sau în apropierea unei surse de căldură. Se ia cîte o linguriţă, diluată în jumătate de pahar cu apă, de patru ori pe zi, în cure de cîte o lună, cu o săptamînă de pauză.
Contraindicaţii: Leurda nu este indicată mamelor care alăptează, deoarece aceasta poate da un gust neplăcut laptelui.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *