În bucătărie cu… Galina Agafiţa | Salată de cartofi

Imagine simbol: www.goodfood.ro

Imagine simbol: www.goodfood.ro
Imagine simbol: www.goodfood.ro

Galina Agafiţa este directoarea Bibliotecii publice raionale „Grigore Vieru” din Călăraşi. Ne-a servit cu o salată de post, pe care o pregăteşte adesea şi este apreciată de toată lumea. „Cartoful nu produce nici o plictiseală, nu te saturi de el niciodată”, a făcut ea o remarcă.
V-aţi data seama: ingredientul principal este cartoful. Galina Agafiţa are şi un secret pentru prepararea acestei salate, pe care ni l-a împărtăşit şi nouă. Important este ca, după fierbere, cartoful să fie lăsat să se răcească bine, apoi să fie curăţat de coajă (pentru ca să-şi păstreze gustul). Atenţie, fiecare e liber să
Salată de cartofi
Se fierb cartofii şi morcovul în apă cu sare, după care se lasă să se răcească bine. Apoi se decojesc, se taie cuburi nu prea mărunte şi se pun într-un bol. Se iau cîteva măsline fără sîmburi, se taie rondele şi se pun deasupra. Ceapa se taie foarte mărunt şi, pentru ca să nu fie prea iute, se toarnă un pic de apă fierbinte peste ea. Apoi se scurge bine şi se pune în bol. Se adaugă şi porumb fiert. Se pune un pic de sare şi maioneză de post. Se amestecă totul bine, după care se pune şi ardei roşu dulce tăiat pai. Aproape de servire se pregăteşte un mujdei, în care se adaugă un pic de zahăr, se toarnă peste salată pentru a-i da o aromă fină de usturoi. Pentru ornamentare se pun şi cîteva fire verdeaţă deasupra.
Fiecare gospodină are predilecţiile sale, aşa că ingredientele se pun în salată după gustul fiecăreia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *