La bucătărie cu… Galina Enachi
Este specialist superior la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi. Dînsa ne-a „servit” cu o reţetă italiană, asigurîndu-ne că e vorba de o prăjitură foarte gustoasă, care se prepară foarte rapid. Mai mult ca atît, toţi care au gustat din ea, au rămas impresionaţi şi, la sigur, ne va plăcea şi nouă. Deci, să o încercăm!
Prăjitură rapidă cu fructe
La o măsură de iaurt se adaugă două măsuri de zahăr, trei măsuri de făină, jumătate de măsură de ulei, trei ouă şi un plic praf de copt. Toate aceste ingrediente se bat bine, iar compoziţia obţinută se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.
După ce s-a turnat în tavă, deasupra se pun fructe după gust, fie în sucul lor, fie proaspete. Deasemenea, se poate presăra şi nuci, migdale, ciocolată sau alte ingrediente.
Se dă la cuptor pentru 40 de minute la o temperatură de 170 grade.
După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se presară cu zahăr pudră. Poftă bună!
Lasă un răspuns