În bucătărie cu… Angela Ciornea
Începînd cu acest număr, iniţiem o nouă rubrică: „În bucătărie cu…”.
Ne-am deplasat, imaginar ce-i drept, în bucătăria Angelei Ciornea, coordonator regional la Asociaţia „APA Uncalnis”. Şi, cum sîntem în perioada sărbătorilor, dînsa ne-a „servit” cu o ciorbă rusească numită „Soleanka”. O pregăteşte adesea după sărbători, din produsele rămase prin frigider. „Este o mîncare ce-i place în mod special fiului cel mai mic, Nicuşor. Chiar şi o poate prepara singur”, ne-a spus Angela Ciornea. Prepararea ciorbei necesită cel mult 20 minute.
Este nevoie de cel puţin trei feluri de salam, inclusiv costiţă afumată. În tigaie se toarnă un pic de ulei, în care se căleşte o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă apoi salamul tăiat cubuleţe, 2-3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mai măşcate, un morcov, la fel tăiat cubuleţe, puţină pastă de roşii şi pătrunjel şi se mai lasă puţin să se înmoaie. Apoi, totul se pune într-o cratiţă şi se adaugă apă. Se potriveşte de sare. După ce legumele au fiert, se taie rondele măslinele negre, se stoarce sucul de la o lămîie sau se taie în cubuleţe nişte casatraveţi muraţi, după gustul fiecărui.
Se serveşte fierbinte şi cu smîntînă. Poftă bună!
Lasă un răspuns