Au fost bostanii la Floriţoaia scumpi

În fotografie: Robyn Savacool pregătind Hallowen-ul

În fotografie: Robyn Savacool pregătind Hallowen-ul
În fotografie: Robyn Savacool pregătind Hallowen-ul

Halloween-ul american şi-a făcut viză de reşedinţă la Floriţoaia Veche. Şi asta, datorită  reprezentantei Corpului Păcii în Moldova, stabilită aici pe un termen de doi ani,  Robyn Savacool.
Alături i-a fost şi directoarea gimnaziului, Vera Cucu. Copiii au participat cu mare plăcere la sărbătoare, si-au pregătit din timp costumele, care mai de care hazlii şi ingenioase. Dar evenimentul a fost organizat nu doar pentru distracţii, ci şi pentru un caz umanitar. O fostă colegă de-a lor, Mariana Lîsenco, în vîrstă de doar 17 ani, suferă de o boală grea şi are nevoie de foarte mulţi bani pentru tratament.
Astfel, s-au colectat şi bani în acea zi. Fiecare clasă s-a organizat astfel, ca să adune cît mai mulţi bani. La sărbătoare a participat intelectualitatea din sat, colectivul Primăriei, cadrele didactice de la grădiniţă şi gimnziu. Au fost alături şi membrii colectivului folcloric “Ţărăncuţa”.
Toţi bostanii au fost vînduţi prin licitaţie. Cel mai scump bostan a fost cumparat de primarul comunei, Margarita Baban, cu 300 de lei.
Dintre elevi,  cei mai activi au fost fraţii Uşurelu şi Ţurcanu. Sprijinită de un baston, cu lacrimi în ochi, a venit cu o dinaţie şi bătrîna Maria Racoviţă. În acea zi, s-au adunat 2328 lei. Au fost receptive şi directoarele de grădiniţe din raion care tocmai se aflau la o şedinşă de instruire în grădiniţa din sat. Ele au donat 450 lei.   Toţi banii colectataţi au fost transmişi mamei fetiţei. Dar mai e nevoie de ajutor. Cei care doresc s-o facă, se pot adresa la primaria Floriţoaia Veche.  Telefon : 0236 55 042.
Pentru “Expresul“, Lidia Bolşoi


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *