Prunele alungă oboseala

prune
Imagine simbol: bzi.ro

Fiindcă este sezonul lor şi se găsesc din belşug, vara este indicat să ţinem o cură cu prune de cel puţin trei zile sau, dacă sîntem mai conştiincioşi, de două săptămîni. Nu este deloc dificil, iar în timpul curei se vor consuma prune proaspete cu o jumătate de oră înaintea meselor.
Prunele sînt bogate în vitaminele A, B1, B2 şi C, minerale (sodiu, potasiu, calciu şi fier), precum şi în acizi organici, protide şi celuloză. Acestea ajută la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului şi energizarea întregului organism. Bogăţia de fibre pe care le conţin accelerează tranzitul intestinal, aceasta făcînd din prune unele dintre cele mai eficiente şi igienice laxative naturale.
Cei care nu pot ţine cura şi suferă de colon iritabil pot mînca 5-10 prune dimineaţa, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înainte de masă. De reţinut faptul că o mai mare saţietate se obţine, dacă, pe lîngă prune, se consumă şi o felie de pîine cu tărîţe. La iarnă, cînd nu veţi mai avea prune proaspete, puteţi apela la cele uscate. În caz de constipaţie, acestea se înmoaie în prealabil în apă, timp de şase-opt ore, apoi se consumă.
E bine de ştiut că prunele ajută inima să funcţioneze corect şi întăresc pereţii vaselor sangvine, ferindu-ne astfel de formarea periculoaselor cheaguri de sînge, de arteroscleroză, embolii pulmonare ori de anevrisme cerebrale. De asemenea, consumul săptămînal de prune ajută la sc[derea colesterolului rău.
Cura cu prune alungă oboseala şi tratează stările de nervozitate, creşte eficienţa memoriei şi a capacităţii de concentrare.
Prunele sînt bogate în vitamine care protejează ochii: betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina E (previne cataracta şi glaucomul).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *