Rețete culinare. Gulaş din ciuperci
Ingrediente:
300-400 gr şampinioane, 1-2 cepe, 2-3 ardei dulci, 1-2 căţei de usturoi, o lingură făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 1,5-2 pahare apă.
Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se taie în patru părţi, ceapa se taie cubuleţe măşcate. Ardeiul se curăţă şi se taie cubuleţe.
În tavă se toarnă un pic de ulei, se căleşte ceapa, usturoiul, după care ardeiul – circa 5 minute. Apoi se pun ciupercile, se amestecă şi se lasă la foc încă 7-8 minute. Se adaugă pasta de roşii, se presară făină, se amestecă repede şi se toarnă apa. Se dă în clocot 1-2 minute.
Se adaugă condimentele şi verdeaţa tăiată mărunt. Se pune capacul, se opreşte focul şi se lasă pentru 5-10 minute.
Lasă un răspuns