Încălzire cu foc şi pară

Imagine simbol / Sursa: stiridecluj.ro

Imagine simbol / Sursa: stiridecluj.ro
Imagine simbol / Sursa: stiridecluj.ro

A vrut să se încălzească cu o plapumă electrică, dar a „înfierbîntat” un bloc întreg. Este cazul unui tînăr, în vîstră de 27 de ani, din Ungheni. În seara de 13 ianuarie, el a lăsat în priză plapuma electrică pe care o utiliza ca să se încălzească și a plecat la un prieten.
Nimeni nu știe ce s-a întîmplat în lipsa lui, dar, peste o bucată de timp, în apartamentele vecinilor a ajuns un miros puternic de fum. Oamenii au alertat pompierii.
”Cînd am sosit la fața locului, tînărul încerca să stingă incendiul cu forțele proprii”, povestește Marcel Sîrbu, șeful Unității de pompieri și salvatori a Direcţiei Situaţii Excepţionale Ungheni. Dînsul a comunicat pentru ”Expresul” că primul lucru pe care l-au făcut pompierii a fost deconectarea energiei electrice a întregii scări unde s-a produs incendiul. Numai după aceea au stins focul care, la acel moment, a cuprins întreg patul.
„Norocul băiatului că nu dormea atunci, cu plapuma respectivă peste el, căci rezultatul ar fi putut fi unul tragic”, a accentuat Marcel Sîrbu.
Acum, cel mai probabil, tînărul va fi tras la răspundere contravențională, pentru încălcarea regulilor de securitate contra incendiilor la exploatarea aparatelor electrice. Neatenția sa a pus în pericol viața oamenilor din preajmă şi ar putea să-l coste între 200 şi 400 de lei.
UNGHENI| Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *