Rețete culinare. Curcan umplut
Ingrediente:
Un curcan de mărime mijlocie, 400 gr ficat de găină, 200 gr ceapă, jumătate de franzelă albă, un pahar cu miez de nucă, 3 ouă, 150 gr unt, lapte, condimente.
Mod de preparare:
Curcanul se spală, apoi se usucă cu şerveţele de hîrtie. Se condimentează şi pe piele, şi înăuntru. Se pune la rece pentru 30 minute. Între timp, ceapa se taie cubuleţe, se rumeneşte pe o tava cu unt, apoi se adaugă ficatul. Pîinea se înmoaie în lapte. Nucile se usucă. Se amestecă bine ficatul cu ceapă, nucile, pîinea înmuiată în lapte, făcîndu-se o tocătură. Peste tocătură se pun ouăle bătute. Cu compoziţia obţinută se umple curcanul. Se coase ori se prinde cu scobitori.
Pe tava unsă cu ulei se pune curcanul cu spatele în jos şi se dă la rolă. În timpul coacerii, curcanul se stropeşte cu sucul obţinut. Se poate coace şi într-un sac de copt.
Lasă un răspuns