Începeţi anul nou cu dreptul | Sfaturi cum să fii mai sănătos în anul care vine

Sfaturi cum să fii mai sănătos în anul care vine

Sfaturi cum să fii mai sănătos în anul care vineOdată cu venirea noului an, poate ar fi momentul să faceţi cîteva schimbări benefice pentru sănătate. Acest lucru înseamnă să faceţi modificări în stilul de viaţă, să renunţaţi la anumite obiceiuri dăunătoare.
Odihniţi-vă mai mult
Deşi majoritatea oamenilor tînjesc după mai mult somn, mulţi dintre aceştia au obiceiuri dăunătoare care intervin între ei şi odihnă, cum ar fi utilizarea televizoarelor sau a calculatoarelor. Soluţia pentru un somn mai odihnitor este stabilirea unui program regulat de somn şi a unor activităţi relaxante înainte de a merge la somn.
Învăţaţi să vă relaxaţi
Stresul joacă un rol important în debutul bolilor mintale, inclusiv schizofrenie, tulburări de anxietate şi depresie. Situaţiile de stres îi face pe oameni mai vulnerabili la îmbolnăviri. Pentru a vă relaxa mai mult şi a gestiona eficient situaţiile stresante, ar trebui să apelaţi la tehinci de relaxare, precum yoga, meditaţie sau masaj, să vă întîlniţi mai des cu prietenii, să mergeţi la cumpărături sau să luaţi masa cu o persoană dragă. Optaţi pentur cît mai multe activităţi care vă fac plăcere şi vă relaxează.
Limitaţi consumul de zahăr şi cofeină la minim
Încercaţi să înlocuiţi gustările şi dulciurile care conţin prea mult zahăr cu fructe sănătoase.  Dacă trebuie să beţi ceva cald de dimineaţă, încercaţi să înlocuiţi cafeaua cu o cească de ceai care nu conţine cofeină. Mîncaţi mere, portocale, ţelină, morcovi şi alimente bogate în fibre, cum ar fi spanac, salata verde şi broccoli.
Consumaţi mai puţină sare
Acesta este un alt obiectiv care merită atins în noul an. Consumul ridicat de sare creşte riscul de accident vascular cerebral şi probleme cardiace, deoarece sodiul determină creşterea tensiunii arteriale. Conform studiilor, riscul de accident vascular cerebral poate fi redus prin diminuarea consumului de sare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *