Beneficiile ardeiului iute pentru sănătate

ardei iuteArdeiul iute este un aliment foarte căutat pentru digestie, este antiseptic, conţine o mare cantitate de vitamina C şi beta-caroten. Numai că, uneori, consumat în exces, poate crea arsuri, iritaţii ale sistemului digestiv sau chiar ulcer gastro-duodenal.
Pudra de ardei iute uscat are cele mai mari proprietăţi vindecatoare, iar acizii care cauzează efectele negative sînt eliminaţi.
Ardeiul iute poate regla tensiunea arterială, întăreşte inima, arterele şi nervii.
Dacă, în cazul unei gripe, se consumă puţin ardei iute, boala va dispărea.
Ardeiul iute este bun şi în cazul nasului înfundat. E simplu: puneţi un ardei iute tăiat în dreptul fiecărei nări şi inspiraţi adînc.
Sub formă de pudră, ardeiul iute poate fi utilizat şi pentru vindecarea rănilor, a infecţiilor apărute la nivelul gingiilor, eliminînd durerile şi abcesele. Pentru aceasta, se pune pe periuţa de dinţi pudră de ardei iute şi se spală dinţii. Gargara cu soluţie de ardei iute este benefică în cazul durerilor de gît.
Tinctura de ardei iute este folosită contra alcoolismului. Se mărunţesc 2-3 ardei iuţi şi se amestecă cu 100 ml alcool. Se lasă la macerat timp de 14 zile, la temperatura camerei, agitîndu-se din cînd în cînd, după care se filtrează. Se iau 5-10 picături de tinctură de ardei iute, zilnic.
O jumătate de ardei iute pe zi are şi efecte stimulente asupra sistemului nervos, creînd o stare de bună dispoziţie.
Tinctura de ardei iute este folosită şi împotriva căderii părului. Este important ca ea să nu fie prea puternică şi să nu existe răni, bubiţe pe pielea capului. Ardeiul iute se toacă mărunt, se pune într-un borcan pînă la un sfert din volumul acestuia, după care se completează cu alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat 12 zile, apoi se filtrează prin tifon şi se pune în sticluţe închise la culoare. Se fac fricţionări, timp de zece minute, la rădăcina părului, o dată pe zi, cu soluţia obţinută din o linguriţă din această tinctură amestecată cu 2-3 linguriţe de apă. Dezavantajul tratamentului e că produce o senzaţie de arsură.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *