5 soluții pentru mai multă energie
Ai o viaţă agitată şi ţi se pare că nu mai ai energia necesară pentru toate activităţile? Şi nici nu mai reuşeşti să te odihneşti bine pentru a-ţi recăpăta forţele din nou?
Ca să scapi de aceste stări de sfîrşeală, mai ales acum, în prag de an nou, este bine să urmezi cîteva reguli esenţiale:
1. Mănîncă la cel puţin o oră după ce te-ai trezit
Este foarte important să mănînci dimineaţa, deoarece, în caz contrar, te vei confrunta cu o senzaţie intensă de foame pe tot parcursul zilei. Astfel, vei fi tentat să consumi cantităţi mai mari de alimente, ceea ce nu e bine.
2. Pune în farfurie carbohidraţi, proteine şi grăsimi
Se recomandă să alegi carbohidraţii bogaţi în fibre şi apă (de exemplu, un terci de ovăz), deoarece vor asigura o senzaţie intensă de saţietate, adică te vei simţi sătul o perioadă îndelungată. De asemenea, proteinele (sînt bogate în proteine: carnea, peştele, ouăle, brînza de vaci, caşcavalul, soia, fasolea, nucile îţi ţin de foame o perioadă mai lungă de timp şi te împiedică să alegi alimente nesănătoase. Grăsimile bune, cum ar fi nucile, somonul, tonul, uleiul de măsline hrănesc creierul şi ajută la o mai bună concentrare.
3. Mănîncă porţii mici, dar dese
Modul în care distribui caloriile pe parcursul unei zile afectează colesterolul, glicemia, cortizolul, starea de spirit, energia şi silueta.
Un consum exagerat de alimente la o singură masă poate să inducă o senzaţie accentuată de somnolenţă şi oboseală. De aceea se recomandă să consumi porţii mici de mîncare şi să măreşti frecvenţa meselor.
Stabileşte un program corect de somn
Dacă nu te odihneşti noaptea, organismul este predispus unui consum exagerat de alimente, deoarece vei simţi mai intens senzaţia de foame. Deci, fii atent şi respectă cu structeţe orele de somn.
Fă mişcare!
Activitatea fizică stimulează capacitatea de concentrare şi înlătură senzaţia de oboseală. Persoanele care fac mişcare măcar 30 de minute pe zi au un somn mai odihnitor în comparaţie cu cele sedentare.
Lasă un răspuns