S-a înfăptuit! Costuleniul are un salon de cinema

Prima proiecţie de film în salonul de cinema de la liceul din Costuleni
În fotografie: Prima proiecţie de film în salonul de cinema de la liceul din Costuleni

Zeci de elevi, profesori şi părinţi s-au adunat, recent, la prima proiecție de film în salonul de cinema al Liceului din Costuleni, Ungheni.  Membrii grupului de inițiativă ”Entuziaștii” de aici au prezentat au film realizat chiar de ei – „Legenda satului Costuleni în imagini”.
A fost o premieră, atît filmul, cît şi sala de cinema, inaugurată, în acea zi, într-o atmosferă de sărbătoare. Evenimentul a pus punctul final unui proiect ambiţios, implementat de elevi şi susţinut financiar de Fundaţia Comunitară din Ungheni, care a oferit un grant în valoare de 5400 de lei.
„De la vorbe la fapte a fost un drum destul de greu, însă, datorită eforturilor comune, am reușit”, a subliniat Tatiana Popov, coordonatoarea proiectului. Dînsa și-a exprimat încrederea că echipamentul achiziţionat va fi util şi elevilor, şi profesorilor.
Nu a fost uşor, au recunoscut cei implicaţi în realizarea proiectului. Satisfacţia şi rezultatele obţinute însă merită toate eforturile. Entuziasmați de reușitele lor de pînă acum, ei au promis că la sărbătorile de iarnă vor veni cu alte mici creații cinematografice, pe care le vor prezenta în aceeaşi sală de cinema.
„Mă bucur că, iniţial, tinerii au identificat corect problema, după care au știut să se mobilizeze pentru a o rezolva”, a subliniat Natalia Rîbcic, reprezentata Fundației Comunitare Ungheni, prezentă la eveniment. Dînsa i-a încurajat pe tineri să se implice cît mai activ și în continuare, astfel ca pe viitor să devină cetățeni activi în comunitate.
Anterior, „Entuziaștii” au implementat alte două proiecte susţinute financiar de Fundația Comunitară Ungheni.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *