Rețete culinare. Borş rece
Ingrediente:
Doi litri de apă, 1-2 sfecle roşii, 3-5 castraveţi, 2-3 cepe verzi, 2-3 ouă, suc de lămîie, smîntînă, mărar şi carne fiartă de vită (la dorinţă), zahăr, sare.
Mod de preparare:
Sfecla roşie se curăţă şi se fierbe o oră, pînă este gata. După ce a fiert, se clăteşte cu apă rece. Se dă prin răzătoare şi se pune în apa în care a fost fiartă, dar nu înainte de a o lăsa să se răcească. Se adaugă, după gust, puţin zahăr, sare şi suc de lămîie. Ouăle se fierb zece minute. Castraveţii se spală şi se taie pai. Ceapa verde se taie ineluşe. Mărarul se taie mărunt. Într-un bol se pun toate ingredientele tăiate, se sărează şi se amestecă. La servire, în farfurie se pun 2-3 linguri de compoziţie din aceste legume şi, la dorinţă, carne fiartă de vită, tăiată pai. Deasupra se toarnă bulionul de sfeclă răcit. Se pun două jumătăţi de ou fiert şi o lingură de smîntînă.
Lasă un răspuns