Rețete culinare. Pîrjoală cu surpriză
Ingrediente:
600 gr tocătură, o ceapă, un gălbenuş de ou fiert, 2 felii de pîine albă, 50 ml lapte, sare, piper negru. Pentru umplutură: ardei dulce, ciuperci, albuş de ou, caşcaval.
Mod de preparare:
Pîinea se înmoaie în lapte, apoi se scoate şi se amestecă cu tocătura din carne şi ceapă, după care se pun condimentele. Din masa preparată se fac nişte „gogoşi” cu diametrul de 5 cm. Acestea se pun pe tava unsă cu grăsime. În centrul fiecărei gogoşi se face o adîncitură, în care se pun legumele tăiate mărunt. Apoi, se acoperă cu o compoziţie din albuş şi caşcaval ras.
Tava se dă în rolă pentru 15-20 minute la o temperatură de 180 grade.
Irina Caducenco
Lasă un răspuns