Punguţe din clătite cu surprize
Ingrediente:
Pentru clătite: 1,5-2 pahare făină, 0,5 litri lapte, 3 ouă, o lingură zahăr, 1-2 liguri ulei, sare.
Pentru umplutură: 300 gr ciuperci şampinion, 100 gr caşcaval, 100 gr ceapă, 50 gr unt, o legătură de ceapă verde.
Mod de preparare:
Se prepară aluatul din ingredientele de mai sus şi se coc clătitele.
Pentru umplutură, ceapa se taie mărunt, se căleşte în unt, după care se adaugă ciupercile tăiate cubuleţe. În mijlocul foii de clătită se pun ciupercile prăjite, iar deasupra – caşcaval ras. Marginile clătitelor se ridică în formă de punguţă şi se prind cu codiţe de ceapă verde sau de la oricare alt fel de verdeaţă. Punguţele gata se pun în tavaua pentru copt, care a fost unsă cu unt în prealabil, şi se dau în rolă pentru 10 minute.
Irina Caducenco
Lasă un răspuns