Agricultorii din toată țara vor protesta față de acțiunile statului

Asociația Forța Fermierilor anunță că astăzi, 17 septembrie 2024, mai mulți agricultori din toată țara vor protesta în regiuni față acțiunile statului care, potrivit lor, nu soluționează nici un sfert din problemele grave cu care se confruntă sectorul agrar din Moldova.

Asociația spune că absolut toate măsurile adoptate atât de Guvern, cât și de Parlament sunt un rezultat al cerințelor Asociației, doar că forma și conținutul lor nu sunt deloc eficiente.

„Cele două măsuri anunțate recent: Regulamentul de distribuire a ajutorului de 100 milioane lei, cât și Legea Specială în legătura cu seceta din 2024 au fost elaborate fără agricultori, doar după bunul plac al autorităților. Absolut nici o propunere înaintată de Asociație nu a fost luată în considerare.

Este foarte important ca societatea să cunoască că Legea votată vineri de Parlament, deși anunță suspendarea pe 6 luni a datoriilor, de această lege doar o mică parte din agricultori, cu aproximație 20%, vor avea aceste datorii suspendate. Iar imediat după expirarea acestui termen și acești agricultori pot fi executați și trimiși în insolvență.

Motivul este că în primăvară când expiră termenul de 6 luni agricultorul nu va avea bani să se achite datoriile. Toți agricultorii cred unanim că statul crează condiții ca să falimenteze mai întâi agricultorii care nu cad sub condițiile acestei Legi Speciale, ca după 6 luni să fie falimentați și ceilalți 20%”, spune Forța Fermierilor.

Asociația anunță principala revendicare: „Președintele țării să întoarcă astăzi legea înapoi în Parlament ca la fel în regim de urgență această lege să fie modificată după cerințele Asociației Forța Fermierilor”.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *