A început prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal, care durează până la 25 iulie. Potrivit Ministerul Educației și Cercetării, absolvenți de gimnaziu sunt așteptați în perioada 6-15 iulie să depună, în format electronic sau hârtie, dosarul de participare la concursul de admitere la instituția liceala pentru care optează.

Elevii pot să opteze pentru mai multe licee. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 20 iulie, candidații având la dispoziție trei zile pentru prezentarea documentelor justificative ce confirmă opțiunea finală de înmatriculare în liceu.

Ministerul Educației precizează că, în sesiunea 2024, un singur liceu teoretic a optat pentru o probă suplimentară în cadrul concursului de admitere. Este vorba de Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, proba fiind organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, la 17 iulie.

De menționat că, în sesiunea de admitere 2024, oferta educațională a învățământului liceal din Republica Moldova include 13 210 locuri, dintre care 4 887 la profilul real, 8 010 la profilul umanist, 139 de locuri la profilul arte și 174 de locuri la profilul sport. Din cele 332 de licee, 301 organizează clasa a X-a.

A doua etapă de admitere în învățământul liceal se va desfășura în perioada 1-10 august 2024 doar în liceele în care la prima etapă au fost depuse cereri pentru cel puțin 75% din locurile planificate conform planului de admitere.

Expresul.md