În țara noastră va fi îmbunătățită calitatea și accesibilitatea serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii

Calitatea și accesibilitatea serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii va fi îmbunătățită, iar capacitatea de management al bolilor netransmisibile la nivel național va fi fortificată. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”.

Proiectul va consolida capacitățile de răspuns în caz de urgențe medicale cu risc sporit pentru viața și sănătatea pacienților, cu accent pe accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. În acest scop, departamentele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice vor fi modernizate și dotate cu dispozitivele medicale necesare.

În cadrul proiectului, vor fi finanțate programe de prevenire și de management al bolilor netransmisibile pentru populația Republicii Moldova și refugiați; de screening și tratament; de instruire a lucrătorilor din domeniul sănătății; de extindere a programelor existente de telemedicină, precum și a soluțiilor digitale în materie de sănătate și asistență medicală.

Perioada de implementare a proiectului cuprinde anii 2024-2029, iar valoarea totală este de 36,2 milioane de euro.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *