Cum să protejăm electrocasnicele pe timp de furtună

Imagine: ego.ro

Dispozitivele electrocasnice – TV, calculator, router, mașina de spălat, etc – sunt deosebit de sensibile la căderile de tensiune care pot fi cauzate de o furtună.

Căderea de tensiune poate duce la deteriorarea serioasă a electrocasnicelor şi chiar să le facă nepotrivite pentru utilizarea ulterioară. Nu este neapărat ca fulgerul să vă lovească direct casa – este suficient să nimerească în linia electrică sau de telefon la câţiva kilometri distanţă, scrie noi.md.

Iată câteva recomandări privind protejarea electrocasnicelor în timpul unei furtuni cu fulgere:

1. Deconectaţi firele și cablurile din priza de perete, auzind tunetul sau părăsind pentru mai mult timp casa, opriţi toate dispozitivele electronice de la reţea. Deconectaţi internetul și antenele. Este important de a le opri de la prize, nu de la dispozitive. Dacă lăsaţi cablul inclus în priza de perete, un fulger l-ar putea deteriora.

2. Verificaţi starea rețelii electrice, casele mai vechi de multe ori nu au limitatoare de tensiune. Prin urmare, este de dorit să invitați specialiști pentru a verifica starea de alimentare electrică a clădirii pentru a vă asigura că aceasta este protejată de furtună pe cât este posibil.

3. După furtună manifestați răbdare, în timpul unei furtuni sunt posibile întreruperi pe termen scurt a serviciilor operatorilor de cablu. Când furtuna se termină, dispozitivul poate fi reconectat la reţeaua de alimentare şi la internet.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *