Tarifele pentru serviciile medicale oferite persoanelor asigurate vor fi ajustate

Imagine simbol
Imagine simbol

Tarifele pentru serviciile medicale oferite persoanelor asigurate vor fi ajustate. Totodată, vor fi introduse tarife noi acoperite de polița medicală, pentru a spori accesul pacienților la metode moderne de diagnostic și tratament. Decizia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite moldpres.md. 

Ministerul Sănătății a precizat anterior că modificările au loc în contextul în care o bună parte din tarifele pentru serviciile medicale nu reflectă cheltuielile reale suportate de prestatorii publici de servicii medicale și nu au fost revizuite încă din anul 2011.

Totodată, autoritățile argumentează că recalcularea tarifelor este necesară pentru implementarea metodelor avansate de diagnostic și tratament, prin intermediul utilajelor medicale performante, care implică utilizarea unor consumabile costisitoare.

Noile tarife nu vor avea impact asupra persoanelor asigurate și vizează în special relațiile contractuale ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină cu instituțiile medicale. În total, în Republica Moldova, de asigurare medicală beneficiază circa 2,5 milioane de cetățeni.

Hotărârea va intra în vigoare la 1 iulie 2024. AICI găsiți lista tuturor serviciilor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *